Facebook Pixel

Експерти МАГАТЕ знайшли протипіхотні міни на ЗАЕС

Експерти МАГАТЕ знайшли протипіхотні міни на ЗАЕС

Експерти МАГАТЕ знайшли протипіхотні міни на ЗАЕС

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) виявили протипіхотні міни на периферії майданчика Запорізької атомної електростанції. Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Міни було виявлено під час обходу 23 липня. Їх помітили в буферній зоні між бар'єрами внутрішнього та зовнішнього периметрів майданчика ЗАЕС.

Експерти повідомили, що міни розташовані в зоні, до якої персонал станції не має доступу, і були повернуті в бік від майданчика. На внутрішньому периметрі майданчика жодних предметів не зафіксували.

Quote«Як я вже повідомляв раніше, МАГАТЕ було відомо про попереднє розміщення мін за межами периметру майданчика, а також у певних місцях усередині нього. Наша команда обговорила цю конкретну знахідку з керівництвом станції, і їй сказали, що це було військове рішення в зоні, що контролюється військовими», — сказав Рафаель Гроссі.

Він наголосив, що наявність таких вибухових речовин на майданчику суперечить стандартам безпеки МАГАТЕ, інструкціям з ядерної безпеки та створює додатковий психологічний тиск на персонал станції.

Подякувати 🎉