Facebook Pixel

Литва пропонує передбачити додаткову допомогу Україні під час перегляду бюджету ЄС

Литва пропонує передбачити додаткову допомогу Україні під час перегляду бюджету ЄС

Литва пропонує передбачити додаткову допомогу Україні під час перегляду бюджету ЄС

Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте в понеділок звернулася до Європейського Союзу із закликом передбачити в бюджеті під час його перегляду додаткову допомогу Україні. ЄС планує свій бюджет на багаторічну перспективу. Нинішній було ухвалено у 2021 році й діятиме до 2027 року.

Цю пропозицію глава уряду озвучила на зустрічі із членом Європейської Комісії Йоханнесом Ханом, який відповідає за бюджет ЄС.

Quote«На зустрічі із членом Єврокомісії Ханом голова уряду зазначила, що під час перегляду багаторічної фінансової програми Литва підтримає додаткову допомогу Україні та пом'якшення пов'язаних із війною викликів у країнах — членах ЄС», — йдеться в повідомленні литовського уряду.

Прем’єрка зазначила, що постійна допомога від ЄС є дуже важливою для ефективного процесу відновлення України.

Чиновниця наголосила, що подальша фінансова та гуманітарна підтримка України Європою значною мірою залежатиме від того, як українці протистоятимуть російському агресору. За її словами, лідерство ЄС також є дуже важливим для ефективного процесу відновлення України, до якого Литва вже залучена на двосторонній основі.

У відповідь на її заклик Єврокомісія обіцяє подати пропозиції щодо перегляду цього бюджету в другому кварталі 2023 року.

Говорячи про майбутній перегляд, прем'єр-міністерка наголосила на важливості інвестицій у проєкти військової мобільності та зв'язку, звернувши увагу на їхнє значення не лише для регіону, а й безпеки ЄС загалом.

Подякувати 🎉