Facebook Pixel

Китай обмежує експорт безпілотників та обладнання для них

У відповідь на підозри розвідки США про можливе постачання технологій російським військовим, Китай оголосив про введення експортного контролю на певні види дронів і пов'язане з ними обладнання з дати 31 липня. Таких заходів було вжито з метою захисту національної безпеки та інтересів країни. Експортний контроль може допомогти запобігти можливому неналежному використанню технологій та продукції, які можуть пошкодити національні інтереси Китаю та міжнародну стабільність.

Quote«Помірне розширення Китаєм сфери контролю над безпілотниками цього разу є важливим заходом для демонстрації нашої позиції як відповідальної великої країни, для реалізації глобальних ініціатив у сфері безпеки і підтримки миру в усьому світі», – йдеться у заяві Міністерства торгівлі Китаю, передає Reuters.

За даними агентства, обмеження на обладнання, включаючи деякі двигуни для безпілотників, лазери, комунікаційне обладнання та системи протидії безпілотникам, набудуть чинності 1 вересня. Також експортний контроль торкнеться деяких цивільних дронів.

Quote«Жоден цивільний дрон не може бути експортований для військових цілей», – йдеться в заяві китайського Міністерства торгівлі.

Китай має велику промисловість з виробництва безпілотників і експортує їх на кілька ринків, включно із українським та російським. Дрони активно використовуються на фронті як українськими Силами оборони, так і російськими окупаційними військами.

Компанія DJI 31 липня заявила, що завжди суворо дотримується і виконує закони і правила країн і регіонів, в яких вона працює, в тому числі вимоги експортного контролю Китаю.

Quote«Ми ніколи не розробляли і не виробляли продукцію і обладнання для військового використання, а також ніколи не продавали і не продавали нашу продукцію для використання у військових конфліктах або війнах в будь-якій країні», – заявили у компанії.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉