Facebook Pixel

КБ «Луч» створив ударний БПЛА з дальністю польоту понад 3 тисячі кілометрів

Державне конструкторське бюро «Луч» презентувала розвідувально-ударний БПЛА «Сокіл-300».

Як повідомляється, розвідувально-ударний БПЛА «Сокіл-300» — це комплекс для ведення розвідки і нанесення ударів в оперативну і тактичну глибину противника.

Комплекс оснащений автоматичною лазерною системою посадки і захищеною від перешкод радіозв'язком. Радіус дії з радіозв'язком — 150 км, завдяки ретранслятору він збільшується вдвічі — до 300 км.

Тактико-технічні характеристики машини:

  • Маса корисного навантаження — 300 кг.
  • Максимальна злітна маса — 1225 кг.
  • Розмах крила БПЛА — 14 м, довжина — 8,57 м.
  • Максимальна крейсерська швидкість — 335 км/ч. Максимальна швидкість 580 км/ч.
  • Система управління — IHС + GPS + карта місцевості.

Також «Сокіл-300» озброєний керованими ракетами з дальністю ураження до 10 км.

БПЛА «Сокіл-300» може комплектуватися трьома варіантами двигунів. Найбільша тривалість польоту з двигуном Rotax 914 становить 26 годин. З двигуном МС-500В-05С/СE цей показник становить три години. Максимальна дальність польоту становить від 1000 км (МС-500В-05С/СE) до 3300 км (Rotax 914).

Розробка безпілотника «Сокіл-300» зайняла півтора року. Очікувана вартість одного БПЛА першої партії близько 45 млн грн, з подальшим здешевленням через серійне виготовлення.

Раніше Збройні Сили України взяли на озброєння ракетний комплекс «Нептун».

«Державне Київське конструкторське бюро «Луч» — провідний український розробник компонентів комплексів авіаційного та протитанкового озброєння. Зараз підприємство працює в напрямку виробництва і модернізації протитанкових керованих ракет (ПТУР), авіаційних керованих ракет, зенітних керованих ракет і мінно-торпедного озброєння.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉