Facebook Pixel

Росія не залишила своїх намірів отримати від Ірану балістичні ракети

Одна з основних загроз для України — це отримання рф балістичних ракет з Ірану. Ця загроза «висить у повітрі» й може бути реалізована. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, пише «Суспільне».

Quote«Росія не залишила своїх намірів отримати від Ірану й безпілотники-камікадзе, і в певний спосіб ракети, про які було оголошено раніше, — Fateh і Zolfaghar. Це балістика, а проти балістики ми не маємо сьогодні засобів. Але балістика в Росії є у вигляді тих самих ракет «Кинжал», — розповів він.

Україна могла б знищувати російські ракети на позиціях. Але в інших випадках Україні потрібні сучасні комплекси протиповітряної оборони від західних партнерів, як-от Patriot PAC-3 і SAMP-T.

Quote«Ми бачимо зрушення: Італія, Франція заявили про готовність передати й ці системи, про що зараз активно йдуть обговорення після того самого «Рамштайну». Тож загроза є, вона нікуди не зникла, і ми мусимо на неї реагувати», — резюмував він.

Контекст. У грудні 2022 року представник ЄС із питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель закликав Іран припинити надавати військову допомогу росії в її війні проти України.

Подякувати 🎉