Facebook Pixel

Сем Альтман шукає $5-7 трлн інвестицій на OpenAI

Сем Альтман шукає $5-7 трлн інвестицій на OpenAI

Сем Альтман шукає $5-7 трлн інвестицій на OpenAI

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман веде переговори з інвесторами, включно з ОАЕ, щодо залучення коштів для технологічної ініціативи, спрямованої на підвищення світового потенціалу виробництва чипів і розширення його можливостей для живлення штучного інтелекту. Про це пише Reuters.

Проєкт може вимагати залучення від $5 до $7 трлн.

Плани Альтмана зі збору коштів спрямовані на усунення обмежень для зростання OpenAI, включаючи дефіцит чипів штучного інтелекту (ШІ), необхідних для навчання великих мовних моделей за такими системами, як ChatGPT.

Асоціація промисловості напівпровідників (SIA) прогнозує стрибок світових продажів мікросхем на 13,1%, до $595,3 млрд, цього року порівняно з падінням продажів приблизно на 8% у 2023 році.

Суми, про які говорив Альтман, є надзвичайно великими за стандартами корпоративного збору коштів. Інвестори оцінили OpenAI у понад $80 млрд.

У рамках переговорів Альтман пропонує партнерство між OpenAI, інвесторами, виробниками мікросхем і постачальниками електроенергії, які разом вкладуть гроші в будівництво ливарних заводів, які потім будуть управлятися виробниками мікросхем.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉