Facebook Pixel

Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур в Києві 26 лютого оголосив про черговий пакет військової допомоги для України – зброю та техніку для Сил спеціальних операцій.

На підтвердження під час зустрічі він передав міністру оборони України Олексію Резнікову оптичний приціл та символічний ключ від третього військового госпіталю. Найближчими тижнями лікарня прибуде в Україну.

Quote"Наша допомога Україні триватиме стільки, скільки буде потрібно. Крім прямої допомоги озброєнням, ми допомагаємо ЗСУ навчанням та іншими необхідними речами, які дають Україні передумову для перемоги у війні», – зазначив Ханно Певкур.
Quote«Я в захваті від народу Естонії і їх підтримки. Естонський народ та уряд Естонії вірять в перемогу України і святкуватимуть її разом з нами як справжні друзі і партнери», — прокоментував Олексій Резніков.

Естонія запропонувала ЄС терміново придбати для України щонайменше 1 млн 155-мм снарядів через спільні закупівлі Євросоюзу, додав естонський міністр. За його словами, на початку березня очільники оборонних відомств ЄС мають вирішити, як швидко передати мільйон снарядів в Україну.

Що саме Естонія передає Україні

В новий пакет допомоги від Естонії увійшли:

  • автомати,
  • пістолети,
  • БПЛА,
  • тепловізори,
  • генератори та зарядні пристрої,
  • одяг.

Естонія надала Україні військову допомогу на суму майже 400 млн євро, або понад 1% ВВП.

Раніше ЗСУ вже отримали від балтійських колег ракети для ПТРК Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, обладнання зв’язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи та інше).

Разом з Німеччиною Естонія передала Україні два польові госпіталі та медичне приладдя на суму майже 15 млн євро.

Третій польовий госпіталь буде переданий за співпраці з Нідерландами та Норвегією, які профінансували 7,8 млн євро.

Подякувати 🎉