Facebook Pixel
IT

Джефф Безос продав акції компанії Amazon на $1,8 млрд

Засновник і глава компанії Amazon Джефф Безос продав акції компанії на суму $1,8 млрд.

Як повідомляється в документах, які направлено в Комісію з цінних паперів і бірж, 2 і 3 лютого він продав 905,5 тис. паперів, передає «Інтерфакс-Україна».

У вівторок ринкова вартість Amazon вперше перевищила $1 трлн. Так компанія стала четвертою в США з-поміж тих, що подолали цю позначку.

У серпні 2019 року Безос без пояснення причин продав акції компанії майже на $1 млрд, а також у липні на понад $1,8 млрд.

На торгах у середу котирування акцій Amazon підвищуються на 11%. За останній рік капіталізація компанії підскочила приблизно на чверть, у той час як фондовий індекс Standard & poor's 500 зріс на 20% за цей період.

Контекст. Наприкінці січня Джефф Безос збільшив свій статок на $13 млрд за 15 хвилин через різкий стрибок акцій.

Після спалаху китайського коронавірусу власник холдингу Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) Бернар Арно втратив першість у списку найбагатших людей світу за версією Forbes. Його місце знову посів засновник Amazon Джефф Безос.

Статок Безоса зріс 21 січня на 489 мільйонів доларів — до 116,1 мільярда, а кількість грошей на рахунках Арно зменшилася на 3,7 мільярда — до 112,9 мільярда.

Подякувати 🎉