Facebook Pixel

До кінця 2023 року Укрзалізниця побудує європейську залізничну колію до Львова

Залізнична ділянка з'єднає Варшаву і Львів, а згодом протягнеться до Києва. Про це пише Rzeczpospolita.

Якщо Україна перейде на європейську колію, це дасть їй змогу з’єднати залізниці не лише з Польщею, а ще й з Молдовою, Румунією та іншими країнами.

Залізницею в Україні перевозиться близько 40% вантажів (у Польщі лише близько 10%). Поки що будують кількакілометрову ділянку євроколії від польської Гребенної до української Рави Руської.

Quote«Ми до кінця 2023 року продовжимо цю ділянку до Львова по існуючій широкій колії. У майбутньому це створить можливість курсування прямих поїздів Варшава – Львів, без пересадок і змін шасі», – зазначив Володимир Шемаєв, директор офісу міжнародних проєктів «Укрзалізниці».

Наразі йде будівництво декілька км ділянки від польского Гребінного до української Рави Руської.

Також у планах Укрзалізниці планується будівництво лінії від Медики до Львова та від Дорохуська через Ягодин до Ковеля.

Quote«Ці ділянки для нас найактуальніші, і ми не затягуватимемо їх будівництво. Ми закінчуємо переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо коштів для цих інвестицій», – повідомляє Володимир Шемаєв.

Далі держкомпанія хоче побудувати лінія для швидкісних поїздів із Кракова через Медику та Львів до Івано-Франківська. Потенційно його продовжать через територію Румунії та Молдови до порту Одеса. І наостанок — швидкісна лінія Варшава- Київ

Quote«До травня 2023 року ми хочемо підготувати техдокументацію цього проекту. Ця лінія могла мати важливе значення не лише з цивільних, а й з військових причин, що збільшило б шанси на її фінансування. Принаймні такі сигнали ми отримуємо від Єврокомісії», — каже Шемаєв.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉