Facebook Pixel

Підрозділ Coca-Cola у рф збільшив прибуток у чотири рази

Підрозділ Coca-Cola у рф збільшив прибуток у чотири рази

Підрозділ Coca-Cola у рф збільшив прибуток у чотири рази

Прибуток ТОВ «Мултон партнерс», російського підрозділу Coca-Cola HBC Holdings, у 2023 році склав 10,25 млрд рублів, що в чотири рази більше, ніж у 2022 році.

Про це повідомляє The Insider.

У березні 2022 року, практично одразу після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Coca-Cola оголосила про припинення діяльності в країні. Гендиректор компанії Джеймс Квінсі допускав повний вихід з російського ринку, але цього досі не сталося.

Компанія припинила виробництво брендів Coca-Cola в росії, а поставки концентрату для напоїв зупинилися. Замість цього компанія почала випускати «Добрий Cola» на основі місцевої сировини.

Також компанія призупинила інвестиції в рф. З такою ж заявою виступив глобальний конкурент, компанія PepsiCo.

Саме підприємство, колишнє Coca-Cola HBC (ТОВ «Кока-Кола Ейчбісі Євразія»), змінило назву на «Мултон Партнерс». Але воно залишилося у власності нідерландської «Кока-Кола Ейчбісі Холдінгс Бі. Ві.», що входить у глобальну групу Coca-Cola Hellenic.

Скільки заробила Coca Cola на росії у 2023 році

Прибуток «Мултон партнерс» у 2023 році склав 10,25 млрд рублів (понад $110 млн). Для порівняння, у 2022 році компанія заробила 2,3 млрд рублів ($24 млн).

Також зазначається, що прибуток у 2023-му збільшився у півтора раза, перевищивши показники, що передували повномасштабному вторгненню.

Водночас виручка «Мултон Партнерс» зросла менш значно: з 72,3 млрд рублів ($781,56 млн) до 77,3 млрд ($835,61 млн). Імовірно, на зростання чистого прибутку у 2023 році вплинули списання попереднього року.

Нагадаємо, у травні 2022 року Coca-Cola відновила виробництво в Україні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉