Facebook Pixel

Вчені встановили чому коти «місять» лапами

Вчені встановили чому коти «місять» лапами

Вчені встановили чому коти «місять» лапами

Як підтвердять кілька мільйонів відео в Інтернеті, коти дивні створіння. Отже, особливо якщо ви власник пухнастого, скоріше за все, у вас виникли серйозні запитання щодо деяких аспектів їх поведінки. Питання на кшталт «чому коти місять лапами?».

Кіт місить лапами (відео):

Quote«Розминання — це справді цікава поведінка, оскільки вона не була досліджена глибоко науково. Можливо, ми багато чого не знаємо щодо його функції», — говорить експертка з поведінки котів Cats Protection Лорен Фінка.

Однак, незважаючи на це, існує кілька ключових теорій, які пояснюють таку поведінку. По-перше, вважається, що це може бути просто ще одним способом для них поширювати свій запах.

Quote«Навколо котячих лап досить багато пахучих залоз, тож, можливо, вони розминають нас для того, щоб залишити свій запах», — каже Фінка.

По-друге, існує теорія про те, що розминання є відображенням руху, який кошенята використовують для стимуляції припливу молока з молочних залоз матері. Дослідники вважають, що у старшому віці коти також здатні відтворити цю звичку.

Чи погано, якщо кіт не місить?

Будьте впевнені: якщо ваша кішка не розминає вас, це не тому, що вона вас ненавидить. Ну, у всякому разі, не обов'язково.

У більшості випадків розминання може бути хорошим показником того, що кіт розслаблений і почувається комфортно. Але це не обов’язково причина для занепокоєння, якщо ви цього не бачите.

Подякувати 🎉