Facebook Pixel

Велика Британія планує купити для ЗСУ ракети на 300 км та деталі до Т-72 і Leopard

Міноборони Великої Британії в рамках Фонду підтримки України опублікувало новий запит на купівлю озброєння для ЗСУ. У переліку — ракети й мінні трали та мостоукладники до Т-72 і Leopard 2.

Таким чином, до 4 травня Міноборони країни шукає постачальників керованих реактивних снарядів або ракет з дальністю стрільби від 100 км до 300 км, із можливим корисним навантаженням від 20 кг до 490 кг.

В переліку технічних умов вказано здатність долати ППО росіян та низька ймовірність перехоплення, опція планування місії та стійкість до різноманітних засобів ворожої РЕБ.

До 9 травня Міноборони Великої Британії прийматиме варіанти по постачанню протимінних тралів та катів до танків типів Т-72, Leopard 2 та Leopard 1. Також країна шукає постачальників самохідних броньованих мостоукладальників та тягачів для важкої бронетехніки.

Як зазначає Defence Express, Британія не повідомляє, скільки грошей планує витратити на замовлення та коли очікувати постачання нового озброєння Україні.

Контекст. Раніше Велика Британія пообіцяла надати Україні бронебійні снаряди зі збідненим ураном. Вони мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉