Facebook Pixel

ЗСУ навмисно знизили темп контрнаступу – ISW

ЗСУ навмисно сповільнили темп контрнаступу – ISW

ЗСУ навмисно сповільнили темп контрнаступу – ISW

Під час контрнаступу ЗСУ навмисно дотримуються уповільненого темпу просування. Це потрібно для збереження їхнього бойового ресурсу та виснаження окупантів. Про це йдеться в у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

9 липня 2023 року Сили оборони України провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

Quote«Українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на Бердянському та Мелітопольському напрямках», – йдеться у звіті.

Крім того, за словами командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, українські бійці успішно продовжують наступ на Бахмутському напрямку.

За інформацією газети Wall Street Journal, українські військові намагаються послабити оборону росіян перед звільненням території, погоджуючись на повільніший темп наступу.

Quote«Вони зосереджуються на витісненні росіян з укріплень і мінних полів, глибина яких у деяких районах перевищує 24 км», — пише газета.

На думку аналітиків ISW, нинішні темпи українського контрнаступу є відображенням навмисних зусиль зберегти українську бойову міць ЗСУ та виснажити російську живу силу та техніку завдяки повільнішому просуванню. Експерти роблять висновок, що просування ЗСУ на добре підготовлені позиції ворога ускладнюється нестачею бронетехніки, а відсутність переваги Сил оборони в повітрі є одним із чинників, що уповільнюють контрнаступ.

Подякувати 🎉