Під час епідемії коронавірусу багато людей втратили роботу. Але локдаун, як не дивно, дав шанс відкрити свою справу. Наш герой, маючи дві вищі освіти, міг би працювати юристом або маркетологом, але він почав ліпити пельмені й заснував свій власний бренд.
Як зробити бізнес на пельменях
Олександр Кравченко до першого локдауну працював маркетологом. Його робота була пов'язана з індустрією розваг, яка саме тоді зазнала основного удару. Тому Олександр мусив знайти собі нову справу. Йому на думку спали пельмені. Й от чому: у його родині їх дуже добре ліпили. Одна бабуся ‒ сибірячка; друга ‒ гречанка, яка куховарила на бучних весіллях та інших бенкетах. Він об'єднав два фірмові сімейні рецепти та зробив власні пельмені — із тонкого смачного тіста з оригінальною начинкою з курячого філе.
Перше замовлення продав через Facebook: просто розмістив фото пельменів, які наліпив для своїх дітей, і запитав, кому таке зробити. Найпершим клієнтом став знайомий програміст, який порекомендував «Містера Пельменя» далі. Перші пів року всі замовлення виготовлялися власноруч СЕО компанії на його кухні. Зараз у Mister Pelmen працюють кілька професійних кухарів. Є тісторозкатувальна машина, інше професійне обладнання.
Як досягти успіху
Головне — це чесно робити бізнес для себе і для клієнтів. Якщо готуєте їжу, то готуйте як для себе. Наприклад, пельмені, зліплені вручну, завжди смачніші, бо автомат може підминати краї й робити тісто товстим. В ідеалі тісто для пельменів має бути завтовшки 1 мм.
Другий важливий момент: кожного дня треба робити щось таке, що просуває ваш бізнес-проєкт. Це можуть бути нові продукти, рецепти, рекламні акції тощо.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також