Facebook Pixel

Як відбуватиметься мобілізація авто: відповідь Міноборони

Офіцер Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін поділився інформацією про процес мобілізації транспортних засобів. Про це він повідомив у хроніці тижня від МОУ.

За словами представника Міністерства оборони, під час мобілізації транспортні засоби залучаються через ТЦК, центральне управління чи регіональні органи СБУ за участю підрозділів розвідувальних служб України на підставі рішень місцевих державних адміністрацій, які оформлені відповідними розпорядженнями.

Quote«Військово-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних сил України та інших військових формувань на особливий період транспортними засобами, у тому числі водними та технікою. Це також можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарська техніка», — розповів він.

Також було наголошено, що повернення транспортних засобів їх власникам здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Quote«Приймання-передача транспортних засобів, залучених під час мобілізації, та їх повернення після оголошення демобілізації здійснюється на підставі актів приймання-передачі, в яких зазначаються відомості про власників, технічний стан, залишкову вартість та інші необхідні відомості, що дають змогу ідентифікувати транспортні засоби», — додав Дмитро Лазуткін.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉