Facebook Pixel

HR в часи війни: Як FAVBET вдається об'єднувати та підтримувати команду

Автор
Фото надане партнером

Фото надане партнером

Повномасштабне вторгнення стало найбільшим викликом для українського бізнесу за 30 років незалежності. Директор HR-департаменту FAVBET Сергій Кошиль розповів, як одній з найбільших iGaming-компаній України вдалося подолати кризу та повернутися до повноцінної роботи, не лише зберігши більшість робочих місць, а й забезпечивши зростання команди.

Передусім — безпека співробітників та підтримка ЗСУ

Через російське вторгнення значна частина наших співробітників покинула країну або переселилась в інші регіони. За час ковіду в компанії налагодили віддалену роботу, тому до дистанційної роботи адаптувалися швидко. Нині, коли до Києва повернулося багато працівників, ми зберігаємо гібридний формат, адже війна в Україні триває і потрібно реагувати на всі атаки ворога.

На початку війни ми діяли за принципом «спочатку — безпека, потім — робота». Таким чином співробітники могли не перейматися, що втратять роботу через те, що не здатні працювати через переїзд, необхідність дбати про близьких або участь у волонтерській діяльності.

У FAVBET є й ті, хто обороняє країну у лавах ЗСУ. Ми пишаємось їхнім вибором, тому зберігаємо робочі місця та заробітну плату. Водночас спільно з благодійним фондом Favbet Foundation ми підтримуємо українську армію транспортом, дронами та високотехнологічним обладнанням. За час війни за сприяння компанії та фонду українські військові отримали вже 235 авто, 53 з них — нові позашляховики Peugeout Landtrek, які FAVBET придбав для комплектування ударних рот «Армії дронів».

Фото надане партнером

Фото надане партнером

Комунікація як основа корпоративної культури

Коли географія співробітників компанії охоплює не лише кілька українських регіонів, а й десяток країн світу, HR-відділу важливо створювати умови, в яких всі відчувають себе командою. Можна використовувати різні воркфрейми та методології для синхронізації.

Фото надане партнером

Фото надане партнером

Ми посилили внутрішні комунікації в компанії: почали більше «спілкуватися» зі співробітниками за допомогою розсилок, залучати до опитувань, проводити онлайн-заходи. Формат тимбілдингів змінився: співробітники можуть збиратися локальними командами та в межах виділеного бюджету проводити активності, адже масових заходів під час війни не проводимо.

Переваги для співробітників

Сьогодні наші працівники забезпеченні страхуванням, отримують компенсацію навчання, можуть відвідувати освітні заходи, конференції. Вирішувати різні питання співробітникам допомагають спеціалісти HR-відділу, яких ми називаємо «піпл-партнерами». Їхнє завдання — забезпечити комфортні умови роботи.

Фото надане партнером

Фото надане партнером

Нещодавно FAVBET отримав нагороду як компанія з «Кращою корпоративною культурою» під час HR Wisdom Summit.

Попри кризу, самовідданість працівників та правильно розставлені пріоритети дозволили FAVBET не лише працювати на попередньому рівні, а й зростати. Сьогодні двері компанії завжди відкриті для людей, що розділяють наші цінності, працюють на користь України як в офісі, так і за його межами.

Подякувати 🎉