Facebook Pixel

Вперше в історії США: Палата представників відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті

Члени палати представників США підтримали резолюцію про усунення з посади спікера-республіканця Кевіна Маккарті. За резолюцію проголосували 216 членів палати, 210 виступили проти.

Про це пише New York Times.

За відставку Маккарті висловилися вісім республіканців на чолі з Меттом Гетцем, який ініціював голосування.

30 вересня Маккарті вдалося домовитися з демократами та ухвалити бюджетну резолюцію для фінансування федеральних витрат на 45 днів, що допомогло уникнути зупинки роботи уряду. Через цей компроміс Гетц подав клопотання про відставку свого однопартійця.

Як зазначає, видання, ще жодного разу в історії США палата представників не відправляла у відставку спікера на підставі резолюції.

Тимчасовим спікером нижньої палати Конгресу США призначено представника Республіканської партії від штату Північна Кароліна Патріка МакГенрі.

Подібна процедура відбувалася в палаті представників США лише одного разу – у березні 1910 року, пише The New York Times. Тоді під час голосування республіканці намагалися усунути з посади спікера Джозефа Кенона, відомого як «Дядько Джо». Він зумів зберегти свою посаду, проте його позиції в палаті ослабли.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉