Facebook Pixel
IT

«Вільний вибір» за підтримки IREX запустив застосунок для психологічної підтримки ветеранів БАЗА

Громадська організація «Вільний вибір» за підтримки міжнародної організації IREX випустила застосунок для психологічної підтримки ветеранів БАЗА. Застосунок доступний на платформах Android та IOS.

Про це повідомила пресслужба розробників застосунку.

Quote«Сталося. Сьогодні ти вже можеш завантажити БАЗУ на телефон. Ми прагнемо полегшити твій процес повернення до цивільного життя. Без пустих обіцянок. Під рукою. Бо онлайн. Спробуй і рекомендуй побратимам, як планує зробити один із ветеранів, що долучився до тестування застосунку. Тепер БАЗА в кишені», — пишуть розробники.

Як працювати із застосунком «БАЗА»

Застосунок містить матеріали про психічне здоров'я та вправи для самодопомоги, а також корисні для ветеранів і ветеранок контакти.

Тут можна почитати про тривогу, наслідки легкої черепно-мозкової травми, хронічний біль, поганий сон, депресію, нав’язливі думки та знайти інструменти, як працювати із цим.

У застосунку є трекер настрою, можливість записувати свої думки та стани, ставити нагадування. Також є можливість створити свій власний профіль із тим набором інформації та інструментів, які цікавлять конкретного користувача.

Зокрема, у застосунку є кризова кнопка, функція якої – допомогти врегулювати свій стан, коли «накриває».

Крім того, у «Базі» є можливість написати фахівцю-психотерапевту та отримати від нього відповідь. Застосунок дає змогу користувачу залишатися анонімним. У ньому є можливість вказувати дані про себе лише за бажанням.

Попри те що цільовою авдиторією застосунку є ветерани та ветеранки, розробники зазначають: користуватися ним може будь-хто. Адже такі матеріали та інструменти застосунку не втрачають актуальності й для решти користувачів.

«База» створювалася із залученням ветеранів і ветеранок для того, аби краще розуміти їхні потреби та наповнити застосунок справді потрібними й зручними у використанні інструментами.

Для цього ГО «Вільний вибір» проводила кількісні та якісні дослідження з ветеранами й ветеранками. Також під час створення радилися з ветеранами і ветеранками щодо тону мовлення, текстів, читабельності, айдентики тощо.

Скачати застосунок для Androїd та IOS.

Нагадаємо, що з 1 червня в пілотних регіонах відкриються центри для військових та їхніх сімей «Я ветеран». Проєкти стартують у Дніпропетровській, а також Львівській, Вінницькій і Миколаївській областях.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉