Facebook Pixel

Уряд затвердив новий порядок бронювання військовозобов’язаних

Кабінет міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних і критерії визначення підприємств, установ і організацій, критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Працівники таких підприємств віднині підлягатимуть бронюванню.

Quote«У нас є три пріоритети: забезпечення ЗСУ та військових формувань, забезпечення потреб функціонування економіки та забезпечення потреб населення. Наше завдання — задовільнити всі три пріоритети. Ми із цим завданням впоралися», — зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Згідно з новим Порядком, бронюванню підлягають керівники та їхні заступники, а також 50% (на дату подання списку) військовозобов'язаних працівників, що працюють:

  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

У разі наявності обґрунтованої потреби кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, може перевищувати 50% кількості військовозобов’язаних на підприємстві, в установі та організації на дату подання списку.

До критично важливих підприємств належать установи ООН, закордонні дипломатичні установи в Україні, представництва донорських установ, виконавці проєктів міжнародної технічної допомоги, представництва міжнародних організацій, міжнародних і українських неурядових організацій, які реалізують гуманітарні проєкти коштом міжнародних партнерів, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Працівники цих установ і організацій підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Також у цьому випадку не застосовуються обмеження щодо кількості військовозобов’язаних.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉