Facebook Pixel

Що відомо про український морський дрон Magura, яким знищили російський корабель

Український морський бпла Magura представлено на виставці IDEF:

Український морський бпла Magura представлено на виставці IDEF:

Зранку 14 лютого стало відомо, що у Криму в районі Місхору знищено ВДК «Цезар Куніков». За даними Головного управління розвідки, ворожий корабель атакували ударними морськими дронами Magura V5.

Атака на ВДК «Цезар Куніков» 14 лютого 2024 року (відео):

Ці дрони вперше представили 2023 року на міжнародній оборонній виставці International Defence Industry Fair (IDEF 2023) у Туреччині, повідомляв Промисловий портал. Нагадаємо, на що вони здатні.

Що вміють дрони MAGURA V

MAGURA V-типу – це інноваційний багатоцільовий морський автономний безпілотний охоронний роботизований апарат нового покоління, розроблений в Україні. Цей унікальний апарат надає можливість виконувати різноманітні завдання, включаючи розвідувальні та патрульні місії, пошуково-рятувальні операції, боротьбу з мінами, охорону морського флоту та інші бойові завдання.

Завдяки передовій технології та автономності MAGURA V-типу здатний ефективно функціонувати на морській поверхні, надаючи важливу підтримку та підвищуючи безпеку у морських операціях.

Quote«Гідродинамічний корпус і витончений профіль V5 дозволяють йому пересуватися приховано з чудовою маневровістю. Це доступне рішення, яке легко запускається з будь-якого віддаленого місця. Безпілотне управління V5 зводить до мінімуму потребу в людських ресурсах для виконання місій, зменшуючи потенційну смертність під час роботи у суворих умовах», — наголошують розробники.

Характеристики MAGURA V

Заявлені характеристики:

  • Довжина: 5,5 метра
  • Ширина: 1,5 метра
  • Висота над ватерлінією: 500 мм
  • Крейсерська швидкість: 22 вузли
  • Максимальна швидкість: 42 вузли
  • Дальність: 450 морських миль (близько 833 км)
  • Корисне навантаження 320 кг
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉