Facebook Pixel

У Польщі знову висипали з вагонів українське зерно

У Польщі знову висипали з вагонів українське зерно

У Польщі знову висипали з вагонів українське зерно

Новий акт вандалізму – вночі з 24 на 25 лютого на польській станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

Quote«Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно з домовленостями з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності», – прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Це наймасштабніший та вже четвертий випадок такої диверсії.

«Мінвідновлення та Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі з Vasyl Zvarych перебувають у робочому контакті з польською поліцією щодо розкиданого зерна під Бидгощем. Посольство направило ноту з вимогою знайти та покарати винних. Поліція вже розпочала процесуальні дії на місці. Справою займається комісаріат поліції в Бидгощі. Ми тримаємо її на контролі», — зазначив Олександр Кубраков.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉