Facebook Pixel

В Німеччині українських біженців хочуть позбавити допомоги

В Німеччині українських біженців хочуть позбавити допомоги

В Німеччині українських біженців хочуть позбавити допомоги

У Німеччині розгорілися нові дебати щодо громадянської допомоги українським біженцям, 1,25 млн яких проживає там. Вільна демократична партія Німеччини виступає за скорочення виплат. Про це пише BILD.

Quote«Новоприбулі біженці з України не повинні більше отримувати громадянську допомогу в майбутньому, натомість вони повинні підпадати під дію Закону про допомогу шукачам притулку», — сказав генеральний секретар ВДП Біжан Джір-Сараї.

Критики вказували на той факт, що допомога громадянам (563 євро на місяць) відлякує багатьох працездатних українських біженців від працевлаштування. Шукачі притулку з інших країн отримують 460 євро.

Джір-Сараї хоче створити стимули для працевлаштування українських біженців, скасувавши допомогу.

Quote«У нас скрізь бракує робочої сили — наприклад, у громадському харчуванні, будівництві та догляді за хворими. Ми не повинні більше використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а повинні забезпечити людям можливість знайти роботу», — зазначив він.

Міністр внутрішніх справ Бранденбурга Міхаель Штюбген також раніше критикував доходи громадян.

Quote«Немає сенсу говорити про підтримку України найкращим чином і водночас субсидувати українців, які втекли з країни. Незалежно від цього, рішення негайно виплачувати біженцям з України допомогу виявилося фундаментальною помилкою. Це «гальмо для початку роботи», — сказав він в інтерв'ю RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн підтвердив помилковість надання повної фінансової допомоги біженцям з України.

Quote«Рішення німецького уряду негайно виплачувати повну допомогу громадянам показало, що тут встановлюються абсолютно неправильні стимули. Поводження з ухилянтами від призову з України також має змінитися. Німеччина не може підтримувати Україну проти російської агресії, але в той же час «заманювати призовників до Німеччини безумовними соціальними пільгами», — сказав він у відповідь на запит BILD.

Речник з питань політики на ринку праці парламентської фракції СДПН у Бундестазі Мартін Розманн, навпаки, розкритикував дискусію в інтерв'ю BILD.

Quote«Твердження про те, що допомога громадянам заважає українцям працевлаштуватися, є неправдивим. Лише завдяки соціальній допомозі та роботі центрів зайнятості українські біженці мають доступ до підтримки на ринку праці. До речі, судити про те, чи є хтось дезертиром, не може бути завданням німецьких соціальних служб», — зазначи він.

Міністр соціальних справ Нижньої Саксонії Андреас Філіппі не має надійних даних про те, чи діє допомога громадянам як магніт для тих, хто відмовляється від військової служби за переконаннями з України.

Quote«Питання про те, чи призведе скасування пільг для громадян до того, що Україна отримає більше солдатів у короткостроковій перспективі, має обговорюватися на загальнонаціональному рівні, об'єктивно, відкрито і без упереджень», — заявив міністр.

Заступник лідера Партії зелених у Бундестазі Андреас Аудреч вважає, що допомога громадянам і підтримка з боку центрів зайнятості є необхідними.

Quote«Відмовляти людям з України у працевлаштуванні або забороняти їм працювати було б неправильно», зауважив він.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉