Facebook Pixel

Patriot для України: Нідерланди передали додаткові ракети для ППО

Уряд Нідерландів оголосив про постачання Україні додаткових ракет ППО Patriot. Це було зроблено з метою уникнення пошкодження енергетичної інфраструктури під час російських ракетних атак.

Про це повідомляє Міністерство оборони країни.

Рішення Нідерландів включає додаткову систему запуску Patriot, включаючи ракети, і 2 додаткові зенітні системи IRIS-T. Нідерланди самі раніше постачали Україні пускові установки для систем і ракет Patriot. Тепер на додаток до цього буде додаткова установка .

Quote«Війна Росії в Україні триває, тривають атаки як на військові, так і на цивільні цілі, включаючи критичну енергетичну інфраструктуру. З наближенням зими її захист має вирішальне значення. Додаткова підтримка також важлива для організації протиповітряної оборони по всій країні», – сказала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Раніше цього тижня повідомлялося, що Нідерланди поставили новий пакет озброєння Україні. У нього входили безпілотники , обладнання для розмінування та боєприпаси. Загальна вартість всього поставленого обладнання наразі перевищує 2,1 млрд євро.

Подякувати 🎉