Facebook Pixel

Намагалася з’їсти хабар: ДБР затримало посадовців Самбірської медичної комісії

ДБР у взаємодії з СБУ викрили посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні. Вони вимагали хабар у розмірі $3,2 тис. у військовослужбовця.

Про це пише ДБР.

У чому ДБР звинувачує працівників Самбірської медичної комісії

Голова Самбірської МСЕК, керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за $3,2 тис. Гроші зловмисники отримували трьома траншами. Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали у місті Турка «на гарячому» заступницю голови лікарсько-консультативної комісії.

Під час затримання посадовиця намагалася позбутися грошей – з’їсти $100. Однак правоохоронці цьому завадили, а кошти вилучили. Затримані також інші учасники злочинної групи.

Під час обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів вилучені гроші та документи.

Нагадаємо, що 19 вересня в соцмережах поширили низку відеозаписів, на яких людина у військовій формі б'є чоловіка у цивільному. Постраждалий заявляв, що він з Харкова, а в приміщенні ТЦК його незаконно утримують вже шосту добу. Він публікував відео після побиття і просив допомоги.

Тримаючи пістолет, військовий погрожував людині в цивільному, що того «кинуть у багажник і закопають». Йому та ще одному чоловіку, який приховано знімав цей інцидент на камеру, він сказав «підійматися», а потім додав, що їх не буде шукати навіть поліція. У приміщенні також перебували ще щонайменше двоє чоловіків у формі, які не зупинили побиття.

ДБР затримало заступника начальника військкомату в місті Самбір на Львівщині та військового-водія, а також повідомило їм про підозру в катуванні.

Згодом НАЗК знайшло у воєнкома Самбора необґрунтовані активи на понад 4,4 млн грн.


Подякувати 🎉