Facebook Pixel

Маск про Революцію Гідності в Україні: «це безперечно був переворот»

Мультимільярдер знову у центрі скандалу. У своєму коментарі до посту у Twitter користувача kanekoa.substack.com засновник компанії SpaceX написав, що вибори президента України 2010 року, можливо, мали сумнівний характер, але Революція Гідності 2014 року безперечно є переворотом.

Цей коментар з'явився під постом, в якому було наведено цитату американського політолога Джона Міршаймера про те, що для путіна повалення проросійського президента України у 2014 році (Віктора Януковича – прим.ред), яке він назвав переворотом, стало останньою краплею. Також до посту було прикріплено статтю Міршаймера під назвою «Чому криза в Україні – це вина Заходу».

Quote«Ці вибори, можливо, мали сумнівний характер, але немає жодних сумнівів у тому, що був переворот», — написав у коментарі Ілон Маск.

Не забарився з відповіддю радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Він пояснив Маску, що це не був переворот, і порадив не читати російську пропаганду.

Quote«Вільні суспільства впливають на держави через діалог/вибори. Поневолені суспільства виходять на вулиці, щоб позбутися репресивних держав. Це база Свободи, Ілон Маск. В Україні ніколи не було переворотів, але завжди були вільні люди. Перестаньте читати російські газети», — відповів Подоляк.

Раніше Маск скандально висловлювся щодо України. 3 жовтня минулого року він запропонував свій «мирний план» урегулювання війни, де Україна має віддати Крим російським окупантам, провести і забезпечити водопостачання півострова.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉