Facebook Pixel

Зеленський прилетів у Швейцарію на Глобальний саміт миру

14 червня президент України Володимир Зеленський прибув у Швейцарію на Глобальний саміт миру. На ньому будуть присутні очільники ще 49 держав світу.

Про це передає «Ми Україна».

Усього у ньому візьмуть участь представники 100 країн та міжнародних організацій. Серед них президенти Аргентини, Молдови, Польщі, Франції, прем'єри Великої Британії, Канади, Італії, Німеччини, Японії, очільники Єврокомісії, Європарламенту. Від США буде віцепрезидентка Камала Харріс.

Цікаво, що Бразилія спочатку хотіла відмовитись від участі у Саміті, але потім приєдналась у якості спостерігача.

Що буде обговорюватись на Глобальному саміті миру 15-16 червня

За даними видання, будуть підніматися теми ядерної та продовольчої безпеки, повернення військовополонених і всіх депортованих осіб, зокрема депортованих українських дітей.

Quote«У Саміті візьмуть участь близько 100 країн і міжнародних організацій. Вдячний усім, хто вирішив долучитися та продемонструвати глобальне лідерство й відданість миру, міжнародному праву та Статуту ООН», — зазначив Володимир Зеленський.

Які країни відмовилися їхати на Глобальний саміт миру 15-16 червня

Наразі відомо, що Китай, Камбоджа та Саудівська Аравія відмовилися від участі у світовому саміті у Швейцарії. Повний перелік учасників:

Китай відмовився від запрошення через невиконання умов, включаючи необхідність участі обох сторін, як рф, так і України.

Саудівська Аравія відмовилася брати участь у Саміті миру через те, що москва не візьме участі у заході.

Південно-Африканська Республіка (ПАР) вважає за марне брати участь, якщо кремль не буде представлений.

Камбоджа також не братиме участі, якщо на зустрічі не будуть присутні всі сторони конфлікту, особливо рф.

Деякі країни досі вагаються і можуть змінити своє рішення щодо присутності на Глобальному саміті миру. Декілька держав підтвердили свою участь, проте не на найвищому рівні представництва, як президенти.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉