Багато роботи та нові захоплення. Як топменеджери провели карантин

Центральна вулиця Києва — Хрещатик, яка майже порожня через карантин. Фото: УНІАН

Карантин у нашій країні потроху послаблюють, а це означає, що життя українців повертається у звичне річище. У час, коли в Україні діяли суворі обмежувальні заходи, життя в країні було паралізовано. Проте більшість з нас визнали цей час корисним: ми почали читати книги, займатися спортом, у нас з'явилися нові захоплення. Про те, як провели свій карантин топменеджери з різних сфер бізнесу і що корисного встигли зробити за цей час — у матеріалі The Page.

Як бізнесмени і топменеджери провели карантин?

Сергій Бадрітдінов
Гендиректор мережі магазинів Intertop Ukraine

«Я провів карантин вдома. Іноді виходив на роботу, бо вона поруч з моїм будинком. Але було цікаво, бо було дуже багато роботи — вона стала ненормованою і тривала довше. Нових захоплень відповідно не з'явилося.

Щодо відчуттів, то мені бракувало живого спілкування зі співробітниками, колегами, партнерами. Жодні Zoom та Microsoft Teams не компенсують живого спілкування».

Юлія Данилова
CEO & Co-Founder DOMIO

«Під час карантину ми постійно працювали, жодного дня не втратили. DOMIO знайшла для себе цей час дуже корисним, ми проаналізували дуже багато речей і дійшли висновку, що пора трансформувати свою роботу, спрямовувати зусилля на продуктивніші канали, а саме просувати діджитал та онлайн. Раніше ми не приділяли цим напрямкам належної уваги і проводили більше офлайн-заходів. Період карантину дав нам можливість попрацювати над нашими внутрішніми процесами в компанії та реалізувати те, що ми ніяк не встигали зробити раніше.

Щодо мене, то протягом двох місяців я ефективніше займалася спортом, а саме регулярно тренувалася. Цього не було в режимі повного завантаження на роботі, і зараз я щосили прагну це зберегти. Також я почала прокидатися щодня о 5:45 і виділяти хоча б пів години на читання розвивальної літератури. Це все увійшло у звичку, і я вдячна за це карантину».

Оксана Стехіна
Директор з розвитку бізнесу Dentsu Aegis Network Ukraine

«Я провела самоізоляцію переважно вдома, який ми зняли в селі на початку карантину, виходила тільки до магазину та в ліс на прогулянки. Робота стала інтенсивнішою — по суті, те, що в офісі можна зробити, проходячи повз колеги, почало вимагати великих вкладень енергії, освоєння нових форм спілкування. Крім того, наш бізнес — один з перших, який потрапляє «під роздачу» за будь-якої кризи, тому в такі моменти коефіцієнт корисної дії різко падає, а це означає, що «працювати лапками, збиваючи з молока сметану», потрібно в рази інтенсивніше. Ну і ще трохи робила домашнє завдання зі старшою донькою. Це цікавий досвід, який ні з чим не можна порівняти. Відчула особливу любов і трепет до наших вчителів.

Я також каталася з дітьми на велосипеді й почала іноді бігати з чоловіком вранці. Пізніше взялася за інтервальне голодування і приєднала онлайн-пілатес. Проте нічого нового я не вивчила і не дізналася, але зрозуміла, що у старе я не надто занурювалася і раніше. І ось зараз я з особливою любов'ю і вдячністю стала ставитися до простих, але місцями знецінених мною речей (зовнішньої допомоги по дому, укладання волосся, наявності репетиторів і цікавих гуртків у дітей, які дозволяють і їм не нудьгувати, і мені надають можливість поговорити з подружками на літній терасі).

Я — яскраво виражений екстраверт, і, впевнена, що так буде завжди, навіть коли мені буде багато років. Для мене є складною сама думка про заборони, обмеження, неможливість піти, вийти, зустрітися, обійнятися. За цим я сумувала і радію нехай не вікнам, а хоча б невеликим «кватиркам» можливостей для людського енергообміну, які з'явилися».

Анна Коваль
Директор з маркетингу ювелірного дому SOVA

«Самоізоляцію я провела вдома, працюючи віддалено. Карантин не став приводом розслабитися і відпочивати. Навпаки, це був виклик організувати себе і команду, навчитися повноцінно працювати та реалізовувати проєкти в ситуації, коли ми не сидимо в одному кабінеті. За моїми відчуттями, роботи під час карантину стало ще більше, ніж до нього.

За цей період я нарешті повернула у своє життя вуличні пробіжки, звичайно ж, у масці. Також почала займатися онлайн-пілатесом вдома. На жаль, знайти час для додаткового навчання та нових хобі не вийшло, адже в добі лише 24 години.

Для мене факт закінчення карантину — це сигнал, що ситуація з причиною, з якої він був запроваджений, налагоджується. І я щиро цьому радію. Те, що є певний комфорт у віддаленій роботі і ти набагато більше встигаєш, заперечувати не буду. Але в якийсь момент ти розумієш, що працювати треба в офісі, а вдома хочеться все-таки відпочивати та проводити час з близькими людьми».

Марія Жуковська
Власниця компанії ММС consulting, ресторатор

«Зі стартом карантину почалася реконструкція колишнього boutiquebar Biancoro, який внаслідок ребрендингу стане B boutiquebar. Процес вимагає особистої присутності, тому маски, рукавички й антисептики стали найкращими друзями на цей період.

Карантин вивільнив великий шматок часу в перший його тиждень, який пройшов в офісі за нескінченним спілкуванням з партнерами про те, що відбуватиметься в економіці, культурній частині та житті суспільства загалом.

Під час карантину я почала займатися тим, що так довго відкладала і що приносить справжнє задоволення, — це танці. Однак, по суті, я не відчула карантин повною мірою, тому й на закінчення особливо не чекала».

Людмила Севрюк
Директор «Брокард-Україна»

«Карантин став найсерйознішим випробуванням за всю історію мережі Broсard. Такий виклик змусив всю команду працювати в турборежимі. Співробітники повністю перейшли на віддалений режим роботи, в офісі залишилися тільки кілька ІТ-фахівців, що підтримують інфраструктуру, та охорона. Частина колег пішла на простій, інші члени команди адаптувалися і з шаленою швидкістю почали масштабування е-commerce та створення навчальних програм. Про відпочинок взагалі не йшлося. Навпаки, роботи побільшало і вона перестала регламентуватися часом знаходження в офісі, практично перейшла в режим 24/7. Ключове досягнення карантину – ми повністю зберегли команду.

Послаблення карантину дало можливість повернутися до роботи співробітникам магазинів у регіонах, у суботу відкриються всі магазини в Києві. Тепер ми будемо дбати не тільки про красу, а й про безпеку клієнтів.

Щодо мене, то моя самоізоляція проходила в домашньому робочому кабінеті з 10-12-годинним робочим днем 6 днів на тиждень. Усі покупки – тільки онлайн, включаючи свіжу зелень, полуницю, заморожений хліб і очищувач повітря. Прогулянки переважно на орбітреку на терасі під час розвивального або професійного вебінару.

Мої звички змінилися незначно. Зустрічі з друзями та родиною стали відбуватися навіть частіше, хоча й інакше – у форматі онлайн-конференцій. Але ми так само пили вино під смішні розмови про набуті нові навички. І нарешті мені вдалося подивитися серіал «Корона» на Netflix.

Роботи стало ще більше. Одночасний, по суті, перезапуск роздробу вимагає величезних ресурсів – виходити з карантину не менш складно, ніж у нього заходити. Зараз немає часу стояти в заторах або знову змінювати процеси, побудовані в новому форматі, тому я з командою продовжую працювати віддалено».

Наталія Лисенко
CFO всеукраїнської роздрібної компанії гаджетів ЖЖУК

«Для мене карантин, передусім, це перевірка на соціальну відповідальність перед собою та іншими людьми. Тому перебувати вдома і без потреби не піддавати небезпеці близьких людей було пріоритетним для мене. Цей період був своєрідним викликом, здатністю дисциплінувати себе в нових реаліях. Роботи було багато, адже карантин позначився не лише на соціальному житті, але й на бізнесі. Доводилося брати активну участь у стратегічних сесіях компанії, переглядати свою особисту ефективність та процеси загалом – не до відпочинку було точно.

Щодо корисних занять на карантині, то я скористалася більшістю корисних онлайн-ресурсів. За цей період я переосмислила цінності, в яких ми живемо. Нас поглинає постійна гонитва, і зупинка навчила мене більше цінувати те, що маєш тут і зараз. Я радію послабленню карантину, адже це можливість і велика радість знову повернутися в природне середовище спілкування і діяльності, але вже з новим досвідом».


Читати на The Page