Ресторан української кухні вперше було включено до каталогу Guide Michelin. Це Anelya в Чикаго, штат Ілінойс, США.
Шеф-кухар Джонні Кларк назвав заклад східноєвропейської кухні на честь своєї бабусі Анелі.
«Це суміш ностальгії, спадщини та сучасної кухні, яку ми поділяємо з моєю дружиною та партнером, шеф-кухарем Беверлі Кім. Цей ресторан починався як поп-ап для надання гуманітарної допомоги регіону, але став способом збереження нашої культури», – пояснює Джонні Кларк, шеф-кухар Anelya.
До гиду Michelin вперше включили ресторан української кухні Anelya в Чикаго
До гиду Michelin вперше включили ресторан української кухні Anelya в Чикаго
До гиду Michelin вперше включили ресторан української кухні Anelya в Чикаго
До гиду Michelin вперше включили ресторан української кухні Anelya в Чикаго
До гиду Michelin вперше включили ресторан української кухні Anelya в Чикаго
До гиду Michelin вперше включили ресторан української кухні Anelya в Чикаго
Каталог рекомендує як аперитив випити «чарку горілки з хроном,.. перш ніж перейти до затишної їдальні». В меню ресторану є асорті закусок, до якого входить хумус із насіння соняшнику і тарталетки з ікрою. Michelin рекомендує також зелений борщ з кропом і кропивою, вареним яйцем і скибочками вареної картоплі, а до нього взяти свіжоспечені, глазуровані маслом пампушки з часником. Як основну страву вибрали голубці з яловичим фаршем в томатному соусі.
Самі власники пропонують почати з коктейля з джину та бурякового квасу. Закуски – морква по-корейські та паштет з курячої печінки, але чомусь Michelin створив з них гібрид під назвою «паштет з копченої моркви». Є в меню мідії по-кримськи, крученики з баклажанів і сиру, є вареники – з вишнею, з рікотою, з шоколадом. Є фарширований перець, полтавські галушки і локшина з трюфелями та домашним сиром.
Звісно, в меню є борщ – з качкою та тією самою копченою грушею, яку пропагує і Євген Клопотенко. Є кров’янка та свинячі реберця, є банош та гречана каша з мигдалем, В десертах присутні традиційне листкове тістечко «Наполеон» та «Київський» торт. На жаль, багата східноєвропейськими винами винна карта з українських пропонує тільки ігристі Бахмутського заводу шампанських вин. Водночас є традиційні українські наливки та декілька марок українського пива.
Українське походження легко впізнати не тільки завдяки меню, але й інтер'єру «Анелі».
Нагадуємо, цього тижня борщ від Клопотенка оцінив американський актор Майкл Дуглас. Як з’ясувалося пізніше, у київському ресторані відомий шеф-кухар приймав також американську делегацію на чолі з Байденом, який також смакував борщем