Facebook Pixel

Пенсіонери отримуватимуть більше: коли піднімуть виплати

5385 гривень становить середня пенсія в Україні на початок 2024 року. За минулий рік вона зросла на 16,5%. Проте цього року суми виплат знову зростуть.

Про це повідомляє заступниця начальника управління з обслуговування громадян ПФУ в Чернівецькій області Наталії Назаренко для «Суспільного».

Як і коли підвищать пенсії в Україні

Повідомляється, що з 1 січня 2024 року мінімальна пенсія в Україні збільшиться з до 2361 гривні, а максимальна — до 23 610 гривень.

Наталія Назаренко розповіла, що перерахунок пенсій цього року пройде в кілька етапів. Перший етап розпочали вже у січні.

Тут ідеться про людей, які не набрали мінімального страхового стажу до досягнення віку 65 років. Такі люди не отримують пенсію за віком, проте можуть розраховувати на соціальну допомогу розміром 2361 гривня.

Наступним етапом для розрахунків є розмір прожиткового мінімуму. Він зросте разом із розміром індексації пенсії з 1 березня 2024 року. Точний розмір індексації оголосять у середині лютого.

Розмір пенсії вираховують від 40% мінімальної заробітної плати. Зауважте, що це лише складова, до якої додають надбавки й підвищення, передбачені законодавством.

Також варто знати, що перерахунки, пов'язані з індексацією пенсії, будуть автоматичними — звертатися до відділів ПФУ не буде потрібно.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉