Соломія Братах

Мені найбільше сподобалось, як наші лектори й ментори вболівали за нас і максимально ефективно подавали інформацію. Команда проєкту спрямовувала нас і допомагала в усьому. А тепла й комфортна атмосфера сприяла ефективній роботі над поглибленням ідеї нашого проєкту.

Трояндовий конфітюр «SUB ROSА»

Троянди — це не лише красиво, але й неймовірно смачно. Це доводить подружжя Соломії Братах та Ігора Реви. Вони виготовляють трояндовий конфітюр, а для цього самостійно вирощують особливий сорт ружі.

Проте цим їхня кулінарна творчість не обмежується. Сімʼя також займається сироварінням. А їхні крафтові сири досконало поєднуються із трояндовим конфітюром.

Офіційно виробництво було запущене 2019 року, проте експерименти на кухні почалися значно раніше. Зараз подружжя має постійних клієнтів по всій Україні, яким розсилає свою крафтову продукцію, виготовлену в селі на Львівщині.

Війна позначилася на їхній роботі: «Ми не були готові до повномасштабного вторгнення. Багато наших клієнтів виїхали за кордон, магазини з якими ми працювали, зачинились. Не було палива, щоб їздити за сировиною, а взимку не було електрики, щоб запускати обладнання і обігрівати приміщення», — розповідає Соломія.

Проте навчання і розвиток допомагають рухатися вперед навіть у найскладніші часи. Це і привело подружжя на проєкт SEED 2.0. «Мені найбільше сподобалось, як наші лектори й ментори вболівали за нас і максимально ефективно подавали інформацію. Команда проєкту спрямовувала нас і допомагала в усьому. А тепла й комфортна атмосфера сприяла ефективній роботі над поглибленням ідеї нашого проєкту», — ділиться враженнями Соломія.

Грант від SEED 2.0 допоможе підприємцям придбати навісне обладнання для садового трактора, щоб оптимізувати обробіток землі. Це збереже час для ближчих душі аспектів роботи: садіння троянд та виробництва конфітюру.

2023 © SEED 2.0 | Усі права захищено