Ярослав Стеценко

Мікробізнес завжди відчуває брак знань, ти часто робиш багато речей просто інтуїтивно. Тому я завжди шукаю можливість повчитися в спеціалістів, поставити запитання і отримати пораду або навіть рішення проблеми. Під час навчання на SEED 2.0 кожен учасник ділився досвідом, і це дійсно цінно.

Крафтова майстерня джемів та соусів «Your Jam»

Кризи провокують на розвиток. Молоде подружжя наважилося відкрити крафтове виробництво натуральних джемів та соусів під час пандемії COVID-19. Завдання поділені порівну: Ярослав бере на себе всі питання виробництва, а його дружина Світлана займається маркетингом та планами розвитку бізнесу. Майстерня скоро святкуватиме своє 3-річчя. За цей час Стеценки побудували виробництво, налагодили операційні процеси та продали понад 5000 банок продукції.

Російське вторгнення змінило плани підприємців із масштабування. Проте під час війни зберегти свій бізнес — це вже великий здобуток. Але Ярославу і Світлані вдалося навіть більше: вони розширили свою команду й готові масштабувати бізнес. Зараз вони шукають більше приміщення, закуповують додаткове обладнання та готуються до сертифікації продукту.

Амбітна ціль бренду «Your Jar» — продаватися у великих мережах, а згодом — автоматизоване виробництво, щоб ще більше українців могли споживати дійсно натуральну консервацію.
Щоб цього досягти, треба поглиблювати свої знання з різних сфер бізнесу. Ярослав зазначає: «В SEED 2.0 мені сподобався підхід до організації навчання, нам дійсно давали корисні поради та матеріали. Мікробізнес завжди відчуває брак знань, ти часто робиш багато речей просто інтуїтивно. Тому я завжди шукаю можливість повчитися в спеціалістів, поставити запитання і отримати пораду або навіть рішення проблеми. Також важливим є нетворкінг.

Під час навчання на SEED 2.0 кожен учасник ділився досвідом, і це дійсно цінно. Також сам етап пітчингу був дуже корисним, адже коли ти готуєшся до пітчу й пояснюєш свій бізнес на 10 слайдах, ти інакше дивишся і на бізнес-модель, і на плани з розширення. Це класна можливість побачити прогалини або можливості, які раніше не помічав».

Наступного року майстерня планує виготовити та реалізувати більше 10 тисяч банок продукції, а це вдвічі більше, ніж за весь час роботи підприємства! У цьому їм допоможе нове обладнання, яке оптимізує виробничі процеси.

2023 © SEED 2.0 | Усі права захищено