Юлія Савинська

Найкорисніше під час навчання на проєкті SEED 2.0 було спілкування з менторами й підприємцями, лекції про Цілі сталого розвитку, маркетинг та проєктний менеджмент. Це допомогло мені «дошліфувати» бачення мого бізнесу.

Натуральний шоколад «SoYKa»

Юлія Савинська заснувала в Краматорську (Донецька область) першу професійну кондитерську з власним цехом під назвою Sava.Cakes. Ідея створювати солодощі виникла після народження дочки, яка мала алергію на різні продукти. Саме для неї Юлія, яка ніколи не любила солодке, і почала випікати перші тістечка й торти, що переросло в цілий бізнес.

Як і багато підприємців України, 24 лютого 2022 року Юлія вимушена була закрити свій бізнес і переїхати з родиною на Закарпаття. У місті Хуст вона одразу знайшла роботу в кондитерській. Водночас із цим жінка пройшла навчання з управління бізнесом і почала надавати консультації тим, хто також хоче відкрити власну кондитерську справу.

На програму SEED 2.0 Юлія прийшла з новим проєктом — виробництвом натурального шоколаду з якісних какао-бобів без додавання рафінованого цукру.
Наразі в роботі Юлії допомагає сімʼя. Чоловік разом із нею готує шоколад і розробляє пакування, а донька проводить дегустації та клеїть наліпки на упаковки. Зараз шоколад Юлії можна купити в Ужгороді, Хусті, Івано-Франківську та Краматорську або замовити поштою в будь-який куточок України. Також кондитери вони відкриті до співпраці з закладами і крафтовими крамницями по всій Україні.

«Найкорисніше під час навчання на проєкті SEED 2.0 було спілкування з менторами й підприємцями, лекції про Цілі сталого розвитку, маркетинг та проєктний менеджмент. Це допомогло мені «дошліфувати» бачення мого бізнесу», — зазначає Юлія.

Наразі одним із найбільш часовитратних процесів виробництва для Юлії є ручне дроблення та відокремлення какаобобів від лушпиння. Грант SEED допоможе автоматизувати ці процеси й мати більше часу на творчі експерименти.

2023 © SEED 2.0 | Усі права захищено