


Соломія Братах

Трояндовий конфітюр «SUB ROSА»
- с. Мальованці, Львівська обл.
Троянди — це не лише красиво, але й неймовірно смачно. Це доводить подружжя Соломії Братах та Ігора Реви. Вони виготовляють трояндовий конфітюр, а для цього самостійно вирощують особливий сорт ружі.
Проте цим їхня кулінарна творчість не обмежується. Сімʼя також займається сироварінням. А їхні крафтові сири досконало поєднуються із трояндовим конфітюром.
Офіційно виробництво було запущене 2019 року, проте експерименти на кухні почалися значно раніше. Зараз подружжя має постійних клієнтів по всій Україні, яким розсилає свою крафтову продукцію, виготовлену в селі на Львівщині.
Війна позначилася на їхній роботі: «Ми не були готові до повномасштабного вторгнення. Багато наших клієнтів виїхали за кордон, магазини з якими ми працювали, зачинились. Не було палива, щоб їздити за сировиною, а взимку не було електрики, щоб запускати обладнання і обігрівати приміщення», — розповідає Соломія.
Грант від SEED 2.0 допоможе підприємцям придбати навісне обладнання для садового трактора, щоб оптимізувати обробіток землі. Це збереже час для ближчих душі аспектів роботи: садіння троянд та виробництва конфітюру.
2023 © SEED 2.0 | Усі права захищено