Facebook Pixel

Рецепт дня: рататуй від Поля Бокюза

Стиль життя

Рататуй — овочеве рагу з прованської кухні, основними інгредієнтами якого є перець, баклажани, помідори та кабачки. Вперше рецепт рагу з'явився у кулінарній книзі у 18 сторіччі. Оригінальний рецепт не містив баклажанів, однак у сучасному варіанті складно уявити рататуй без них.

Рататуй за рецептом Поля Бокюза. Фото: Flickr/Dedra Wolff

Рататуй за рецептом Поля Бокюза. Фото: Flickr/Dedra Wolff

У молоді ця назва викликає асоціацію з однойменним мультфільмом компанії Pixar. Ба більше, одним із прообразів шефа Гюсто став відомий французький шеф-повар Поль Бокюз. Рецептом саме з його кулінарної книги ділиться The Page.

Інгредієнти:

  • 2 баклажани;
  • 4 середні цибулини;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 5 маленьких моркв;
  • 800 г томатів;
  • 1 гілочка тим'яну;
  • 1/4 лаврового листка;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 4 кабачки середнього розміру;
  • сіль та перець.
Telegram Logo

Як готувати рататуй:

  • почистіть баклажани, поріжте їх кубиками, покладіть у скляну посудину, рясно посоліть та залиште на 30 хвилин;
  • мілко поріжте цибулю, почистіть та помийте часник;
  • моркву почистіть та наріжте її тонкими паличками;
  • потім потрібно бланшувати томати та порізати їх на чотири частини;
  • далі необхідно варити томати разом із тим'яном, лавровим листом та зубчиком часнику протягом 30 хвилин на маленькому вогні;
  • водночас потрібно нагріти рослинну олію та обсмажити цибулю та моркву;
  • до цибулі та моркви додати баклажан, однак його потрібно добре віджати від вологи;
  • далі очистить кабачки (якщо вони молоді, то цього можна не робити), важливо відрізати обидва кінчики;
  • потім порізати кабачки кубиками та додати до моркви та цибулі;
  • додавати кабачки потрібно приблизно через 15 хвилин після баклажанів;
  • усі овочі гарно перемішати, додати томати, посолити, поперчити та накрити кришкою;
  • час від часу помішувати суміш та перевіряти, чи достатньо солі та перцю;
  • отриману суміш тушкуйте ще приблизно годину;
  • подавати страву потрібно дуже гарячою, можна навіть у посуді, в якому її готували.

Коментарі

Бабин Яр: топ-7 книг про Голокост, які варто прочитати

У Києві відкрилася виставка до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

Яхти, літаки та ретро-автівки: топ-5 найдорожчих хобі у світі