Facebook Pixel

Як приготувати найвідоміший у світі пиріг зі сливами від The New York Times

Пиріг зі сливами має найвідоміший кулінарний рецепт усіх часів за версією New York Times. Цей десерт чудовий, і його справді легко приготувати, використовуючи лише кілька інгредієнтів. Вам не потрібні термометри, кухонні ваги чи інші дрібниці. Вам навіть не потрібен міксер. Вам потрібна лише година, трохи фруктів і вдячність за класику.

Інгредієнти для сливового пирога

Вихід: 8 порцій

  • ¾ до 1 склянки цукру
  • ½ склянки несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 1 склянка небіленого борошна, просіяного
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Щіпка солі (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 24 половинки фіолетових слив без кісточок
  • Цукор, лимонний сік і кориця для начинки

Рецепт сливового пирога

Крок 1

Розігрійте духовку до 350 градусів.

Крок 2

Збити цукор і масло в мисці. Додати борошно, розпушувач, сіль і яйця і добре збити.

Крок 3

Ложкою викладіть тісто у форму діаметром 8, 9 або 10 дюймів. Викладіть половинки слив шкіркою вгору на тісто. Злегка посипати цукром і лимонним соком, в залежності від солодкості фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою кориці, залежно від того, наскільки ви любите корицю.

Крок 4

Випікати приблизно 1 годину. Вийміть і остудіть; за бажанням охолодіть або заморозьте. Або охолодіть до теплого стану та подавайте просто або зі збитими вершками.

Щоб подати заморожений торт, розморозьте його та коротко розігрійте при 300 градусах.

Подякувати 🎉