Facebook Pixel

Як приготувати вдома алкогольні та безалкогольні варіації грогу

Як приготувати вдома алкогольні та безалкогольні варіації грогу

Як приготувати вдома алкогольні та безалкогольні варіації грогу

Якщо за вікном холодно, ви промерзли і хочете швидко зігрітися, це чудовий привід випити грог. Рецепт грогу мимоволі придумав адмірал Едвард Вернан, коли наказав розбавляти водою і цукром матроську порцію рому, щоб моряки менше пиячили. Сьогодні п'ють трохи інший грог, рецепт класичний складається з міцного чаю і рому. У грог зазвичай додають цукор, краще коричневий тростинний. Так п'ють грог моряки. Рецепт грогу в домашніх умовах значно відрізняється від флотського. Грог готують з лимоном, гвоздикою і корицею та іншими прянощами. Крім цього, іноді замість рому навіть використовують коньяк. Є й рецепти грогу з кавою, але класичний грог — це ром і чай. Ну і щось ще, за смаком.

1. Класичний грог з ромом і лимонним соком

Класичний грог з ромом і лимонним соком

Класичний грог з ромом і лимонним соком

Інгредієнти

  • 2 лимони;
  • 400 мл води;
  • 200 мл рому;
  • 3-4 чайні ложки цукру.

Приготування

  • З лимона вичавіть сік.
  • У каструлю налийте окріп, лимонний сік і ром.
  • Засипте цукор і перемішайте, щоб кристалики розчинилися.
  • Залиште на повільному вогні на кілька хвилин, після подавайте.

2. Грог з ромом, чаєм і медом

Грог з ромом, чаєм і медом

Грог з ромом, чаєм і медом

Інгредієнти

  • 1 лимон;
  • ½-1 чайна ложка заварки;
  • 100 мл води;
  • 100 мл рому;
  • 50 мл меду.

Приготування

  • З лимона вичавіть сік.
  • Заварку залийте окропом і залиште на 5-10 хвилин.
  • Процідіть і змішайте з лимонним соком, ромом і медом.

3. Грог з ромом, чаєм і прянощами

Грог з ромом, чаєм і прянощами

Грог з ромом, чаєм і прянощами

Інгредієнти

  • 1 лимон;
  • 4 чайні ложки заварки;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 3-4 зірочки бадьяна;
  • 10 бутонів гвоздики;
  • 2 палички кориці;
  • 600 мл води;
  • 100 мл рому.

Приготування

  • З лимона вичавіть сік.
  • У каструлю або сотейник складіть заварку, цукор, бадьян, гвоздику і корицю.
  • Залийте лимонним соком і окропом.
  • Перемішайте, щоб пісок розчинився.
  • Залиште настоюватися на 7-10 хвилин.
  • Розлийте по келихах ром і проціджений чай.

4. Грог з ромом, коньяком і медом

Грог з ромом, коньяком і медом

Грог з ромом, коньяком і медом

Інгредієнти

  • 1-2 лимони;
  • 6 чайних ложок заварки;
  • 500 мл води;
  • 50 мл рому;
  • 100 мл коньяку;
  • мед — за смаком.

Приготування

  • З лимонів вичавіть сік.
  • Заварку залийте окропом.
  • Через 5 хвилин процідіть і змішайте з ромом, коньяком, лимонним соком і медом.

5. Безалкогольний грог з прянощами

Безалкогольний грог з прянощами

Безалкогольний грог з прянощами

Інгредієнти

  • ½ лимона;
  • 2 столові ложки заварки;
  • 500 мл води;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • 3 бутони гвоздики;
  • 1 паличка кориці;
  • 2 зірочки бадьяна.

Приготування

  • Лимон наріжте скибочками.
  • У каструлю або сотейник насипте заварку, покладіть лимон і залийте водою.
  • Доведіть до кипіння на невеликому вогні та додайте цукор з прянощами.
  • Варіть приблизно 10-15 хвилин.
  • Перед подачею процідіть.
Подякувати 🎉