Facebook Pixel

Якщо вранці за кермо: 10 рецептів від похмілля з усього світу

10 рецептів від похмілля з усього світу

10 рецептів від похмілля з усього світу

Приховані на новий рік напої ще не випиті, а сім'я з ранку вимагає везти її на село дідусеві чи у відпустку до Карпат? The Page розуміє вас як ніхто, тому зібрав 10 похмільних рецептів з усього світу, включаючи найрадикальніші.

Австралія

Для австралійців веджимайт – приблизно те саме, що сеновіт для бразильців, мармайт для британців та ціновіс для швейцарців. Сусіди кенгуру використовують пасту на основі дріжджового екстракту завжди і скрізь – мажуть на грінки, заправляють салати, приправляють ковбаси і так до випічки, «зимових напоїв» та похмільних коктейлів. Справа в тому, що насправді спред виготовляють із залишків пивного сусла, а на смак він нагадує бульйон з яловичини. А жирний та гострий м'ясний суп – це універсальний міжнародний рецепт у таких далеких один від одного країнах, як Канада та ПАР, Шотландія та Аргентина.

Бангладеш

Чоловіче населення самої густонаселеної країни світу вранці жадібно п'є кокосову воду. І нам радить, пояснюючи свій вибір чудодійною цілющістю вологи. Медики повністю з ними згодні, оскільки кокосова вода багата на електроліти кальцію, калію, натрію, магнію та інші корисні зневодненому організму речовини.

Telegram Logo

Ірландія

Суворі та категоричні нащадки кельтів дбайливо зберегли кілька похмільних рецептів своїх пращурів. Найрадикальніший з яких чимось нагадує холодний душ. Щоб швидше прийти в норму, ірландці самостійно або за допомогою соратників по зброї закопують себе по шию у вологому піску – як у випадку з Саїдом з кінострічки «Біле сонце пустелі». Тільки замість дагестанського оксамиту Сари-Кум використовуються місцеві пляжі.

Необережний опохмел веде до тривалого запою! Фото: ЦЕ

Необережний опохмел веде до тривалого запою! Фото: ЦЕ


Болгарія

У «Народному домашньому лікарні» ієромонаха Неофіта Калчева, складеному в 1892 році і перевиданому досі (у моїй колекції зразок харківської друкарні «Простір»), є одразу кілька похмільних рецептур. Найрадикальніший з яких звучить так: «полійте кінський гній теплою водою, відцідіть воду, влийте в рот п'яниці – той одразу протверезить».

Угорщина

Мадьярські знахарі зовсім не розмінюються по дрібницях, досі пропонуючи скористатися вкрай простим у приготуванні коктейлем на основі гороб'ячого посліду. До трьох частин трав'яного бальзаму або палинки (фруктове бренді) додати одну частину самі знаєте чого і, не давши настоятися, випити залпом.

Водій, пам'ятай! Скан: Агітплакат СРСР

Водій, пам'ятай! Скан: Агітплакат СРСР

Росія

«Спробуй заячий послід! Він — ядрений, він пройме! І куди цілющі меду, хоч до смаку і не мед» — цитує Леонід Філатов етографію селянського самолікування, узагальнену доктором Г. М. Поповим. У Пензенській області «при пияцтві та нерозлучному з ним буянні п'яниць напувають курячим послідом і жіночою сечею». В Орловській, Калузькій та Вятській (Кіровській) областях «сп'янілим же до непритомності вичавлюють у рот сік із кінського посліду. Знову так на Орловщині, відомій своїми кіннозаводськими традиціями, «обмивши спітнілого коня вином, дати омивки п'яниці випити».

США

Щоб закрити дурну тему, наведемо приклад прямо з батьківщини бурбона. З часів освоєння «дикого заходу» фермери в найсуворіших із сучасних штатів — Техасі, Колорадо, Канзасі та обох Дакотах ранком п'ють «гранульований чай» із ошпарених окропом кролячих екскрементів.

Кадр із х/ф «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Скан: Кіностудія ім. М. Горького.

Кадр із х/ф «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Скан: Кіностудія ім. М. Горького.

Перу

На тлі цих дикунів перуанські індіанці виглядають дуже цивілізовано. Спочатку вони подарували світові Pisco – чудове та підступне бренді з мускатного винограду, яке п'ється як десертний мускатель. А шибає як 43-градусний дистилят, яким і є. Так що слідом перуанцям довелося винаходити і спосіб позбавлення головного болю. Ядрений маринад з кайенского перцю, цибулі, часнику та імбиру, присмачений соком лайма, називається «молоко тигра». Гастротуристи, напевно, дізналися цей «коктейль Молотова» – він є основою для популярного перуанського супу «севиче». Така вибухонебезпечна суміш необхідна рибалкам, щоб приготувати юшку прямо в човні і не повертатися на обід додому. Замаринувавши свіжо спійману тріску, камбалу, палтуса або макрель «молоко тигра», вони залишають її на пару годин вялитися під сонцем. Чудовим чином півлітра цієї юшки знімають похмільний синдром не гірше нашого капустяного розсолу. Не кажучи вже про заячий послід.

Фотогалерея
10 рецептів від похмілля з усього світу

10 рецептів від похмілля з усього світу

10 рецептів від похмілля з усього світу Thumb

Коментарі

Всі новини